Γιατί η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού έχει μεγαλύτερη σημασία σε περιόδους ύφεσης

Τόσο οι έρευνες όσο και οι νωπές οδυνηρές εμπειρίες καταδεικνύουν αυτό που ήδη γνωρίζουν και ασπάζονται όλες οι υγιείς επιχειρήσεις: Η φειδωλία στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι λάθος ακόμη και σε καλές εποχές αλλά μπορεί να αποβεί καταστροφική σε περιόδους ύφεσης, όταν η ανάγκη για αποτελεσματικότητα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για κάθε επιχείρηση.

Πολλές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να επιτύχουν τη μείωση δαπανών ενόσω η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, προχωρούν στην περικοπή του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Όμως, η πρακτική αυτή εμπεριέχει πολλούς κινδύνους και μπορεί να έχει μεγάλο κόστος, καταλήγοντας σε χαμένες ευκαιρίες, αποτυχημένα εγχειρήματα, δαπάνη πόρων και μειωμένο ηθικό.

Είναι γεγονός ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική επιδείνωση. Ωστόσο, όπως αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν, σε περιόδους ύφεσης γίνεται ακόμη επιτακτικότερη η ανάγκη για εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες, υπάρχουν ακόμη μικρότερα περιθώρια για διοικητική αναποτελεσματικότητα, μειωμένη αποδοτικότητα ανθρώπων και ομάδων, χαμένες πωλήσεις και δυσαρεστημένους πελάτες.

Η φειδωλία στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι λάθος ακόμη και σε καλές εποχές και μπορεί να αποβεί καταστροφική σε περιόδους ύφεσης, όταν η ανάγκη για αποτελεσματικότητα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για κάθε επιχείρηση.

Η οικονομική ύφεση αυξάνει την ανάγκη για εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού. Με περιορισμένους πόρους - και ίσως με λιγότερο προσωπικό - καμιά επιχείρηση δεν έχει περιθώριο να διακινδυνεύσει την αποτελεσματικότητά της.

Εκπαιδευτικές ταινίες και ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια από την PANOPTRON

Οι εκπαιδευτικές ταινίες και τα ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια που προσφέρονται από την PANOPTRON θα σας βοηθήσουν να εφοδιάσετε τους ανθρώπους σας με τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπίσει ο οργνανισμός σας αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σημερινού περιβάλλοντος.