Ελέγξτε τη διάθεσή σας!

Η κακή διάθεση υπονομεύει την παρακίνησή μας και μας εμποδίζει να επιτύχουμε τους επαγγελματικούς και προσωπικούς μας στόχους. Μας κάνει επιρρεπείς σε αρνητική σκέψη και προκαλεί αναστάτωση, συχνά επειδή προκαλούμε κακή διάθεση και στους άλλους.

Η κακή διάθεση εκδηλώνεται σαν ευερεθιστότητα, μελαγχολία, δυσθυμία ή νωθρότητα. Αντιθέτως, όταν έχουμε καλή διάθεση, ακόμη και μια βαρετή εργασία μπορεί να γίνει ευχάριστη. Η διάθεσή μας είναι εντελώς κάτω από το δικό μας έλεγχο, ενώ η κακή διάθεση είναι πολυτέλεια.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας με τους ακόλουθους τρόπους:

- Μέσα από θετική σκέψη, λέγοντας στον εαυτό μας "Αισθάνομαι καλά" ή "Θα εργαστώ πιο γρήγορα". Αυτό πράγματι βοηθάει.

- Αντιμετωπίζοντας κάθε στοιχείο της απόδοσής μας ξεχωριστά. Όταν κάνουμε ένα λάθος, επανεστιάζουμε και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ξεχωριστό στοιχείο. Αντιμετωπίζοντας έτσι την εργασία μας, διασφαλίζουμε ότι μια λάθος κίνηση ή μια αστοχία δεν θα επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις μας.

- Χρησιμοποιώντας δημιουργικά τη φαντασία μας - για παράδειγμα, με το να φέρουμε στο νου μας μια ευχάριστη εικόνα ή μια στιγμή κατά την οποία αποδίδαμε άριστα και αισθανόμασταν καλά.

- Επανεξετάζοντας τους στόχους μας για να παρακινήσουμε και πάλι τον εαυτό μας.

- Χαμογελώντας! Όταν κάποιος υποχρεώνει τον εαυτό του να χαμογελάσει για μερικά δευτερόλεπτα, συνήθως βλέπει ότι αυτό διώχνει την κακή του διάθεση. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι αποδίδει!