Οι αποτελεσματικοί μάνατζερ πρέπει να μπορούν να προγυμνάζουν

Με δεδομένες τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες και την ανάγκη υψηλής ανταγωνιστικότητας, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μάνατζερ να παραμένει αποτελεσματικός. Ιδιαίτερα, χρειάζεται κάθε μάνατζερ να είναι αποτελεσματικός όσον αφορά στην αξιοποίηση των ανθρώπων του και αυτό προϋποθέτει ικανότητες προγύμνασης (coaching skills).


Για τους περισσότερους μάνατζερ, η προγύμναση (coaching) αποτελεί ήδη μέρος του ρόλου τους αλλά, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν λάβει εκπαίδευση σε δεξιότητες προγύμνασης. Σύμφωνα με μελέτη του Work Foundation, πάνω από 80% των οργανισμών χρησιμοποιούν την προγύμναση για την ανάπτυξη του προσωπικού τους αλλά μόνο το ένα πέμπτο από αυτούς εκπαιδεύουν τα διοικητικά τους στελέχη στην προγύμναση. Αυτή η έλλειψη εκπαίδευσης μπορεί να αποβεί δαπανηρή και επιβλαβής. Είναι σαν να βάζεις έναν εντελώς πρωτόπειρο οδηγό μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να του ζητάς να οδηγήσει λέγοντας απλώς “Καλή επιτυχία”.

Οι ανεκπαίδευτοι μάνατζερ θα έχουν κάποια ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν αλλά δεν θα διαθέτουν τις δεξιότητες που απαιτούνται. Η προγύμναση αποτελεί συγκεκριμένο σύνολο ουσιωδών ικανοτήτων και δεξιοτήτων και δεν είναι απλώς μια νέα ετικέτα που προστίθεται σε όσα κάνει ήδη ένας μάνατζερ. Απαιτείται εκπαίδευση ώστε τα διοικητικά στελέχη να αναπτύξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, να μάθουν πότε και πώς πρέπει να τις χρησιμοποιούν και να διαθέτουν αυτοπεποίθηση για την προγύμναση των ανθρώπων τους. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, ο οργανισμός σας θα ωφεληθεί εξαιρετικά από αυτή την προγύμναση.

Στα οφέλη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
  • Βελτίωση της απόδοσης των υπαλλήλων
  • Αύξηση της παραγωγικότητας και της δύναμης του οργανισμού
  • Εύκολη αντιμετώπιση της αλλαγής και προώθηση της ανάπτυξης
  • Μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού
Ασφαλώς δεν θα θέλατε ο δικός σας οργανισμός να στερηθεί αυτά τα οφέλη, έτσι δεν είναι;

Εκπαιδευτική ταινία: Μετάδωσέ το - Δεξιότητες προγύμνασης
Σημείωση: Η εκπαιδευτική ταινία Μετάδωσέ το θα σας βοηθήσει να προσφέρετε στους μάνατζερ του οργανισμού σας τις δεξιότητες προγύμνασης που χρειάζονται για να καθοδηγήσουν και να παρακινήσουν τους ανθρώπους τους για καλύτερη απόδοση. Δείτε αναλυτικά στοιχεία και απόσπασμα της εκπαιδευτικής ταινίας